Dag 13 – Cola, menneskerettigheder og Carter

I dag var den første hele dag i Atlanta. En af drengenes største ønske har været at komme i “World of Coca-Cola”. Og da det er placeret i Atlanta, ville vi starte der i dag. Coca Cola kommer fra Atlanta, så Atlanta er simpelthen “the Capital of Coca Cola”.

Vi kørte til World of Coca-Cola. Inden vi købte indgangen besluttede vi os for at købe et “Atlanta CityPass”. Med et Atlanta CityPass får man adgang til 5 af de største attraktioner inkl. World of Coca-Cola. Så med det køb har vi nu 5 faste ting vi skal nå.

World of Coca-Cola består af 3 forskellige biografer, nogle forskellige udstillinger der handler om Coca-Cola’s historie. Og til sidst er der er stort område hvor man kan smage alverdens drikkevare fra Coca Cola (inkl. Den fantastiske Inca Kola fra Peru 🙂

Vi brugte 2-3 timer på stedet og det var faktisk rigtigt godt. Vekslingen mellem traditionel museum, film og interaktive aktiviteter var rigtig god. Så tiden fløj afsted. Jeg tror alle var glade for vi fik set World of Coca-Cola. I tillæg fik vi også købt lidt Coca Cola varer (inkl. en fin julekugle).

Efter en frokost tog vi videre til “Center for Civil and Human Rights”. Det er en udstilling som selvfølgelig tager udgangspunkt i de uretfærdigheder som de sorte var udsat for i USA og den kamp som blev kæmpet især i 60erne og 70erne. Det var et rigtig godt museum og vi fik nogle gode snakke med især Villads og Sylvester (Storm vidste rigtigt meget om det i forvejen) om de sortes historiske forhold i USA og om hvorfor race spørgsmålet fortsat fylder meget i USA. Meget lægerigt. Et rigtig godt museum.

Herefter kørte vi videre til “President Carters Library”. Sammen med hans library som bruges til forsking (af han præsident periode), så var der også et museum der omhandlede Jimmy Carter. Det startede med en film om Carter, da vi var ved at være igennem filmen siger Villads “Hold da op han må være en fantastisk person”. Så måtte vi forklare at det var han sikkert, men museet er lavet i samarbejde med Carter, så fremstillingen var måske ikke helt neutralt. Det var en rigtig fin oplevelse (måske mest for mig). Den bedste del var en tro kopi af Carters ovale værelse. De fleste møbler og tæppet skulle være de ægte, da hver præsident selv indretter kontoret. Dog er skrivebordet det samme.

Vi tog tilbage til hotellet. Storm og jeg så en film mens Winnie, Sylvester og Villads tog en tur i poolen. Til aftensmad var vi på Shake Shack, som til dato har de bedste burgere jeg har smagt i USA.

I morgen har vi endu en dag i Atlanta.

Sune

Skriv et svar