Dag 5 – Vilde udsigter og gamle boliger

I dag havde vi en lang og god foran os. Det var meget vi gerne ville se og der var mange kilometer der skulle køres. Egentligt ikke fordi mængden af kilometer var voldsom, men fordi de skulle køres på Blue Ridge Parkway, hvor hastighedsbegrænsningen er 45 mph og ofte kan man ikke engang køre så stærkt. Da vi var kommet senere op end planlagt (lidt efter 8.00) var vi presset på tid fra starten 🙂

Vi startede i Hillsville og skulle slutte dagen i Asheville. Vores første stop var Blue Ridge Music Center. Det var et lille museum der handlede om musik, især banjo musik. Ganske fin udstilling. Ofte er der også live musik, men det var desværre først to timer efter vi ankom og det havde vi ikke tid til at vente på. Det bedste var “manden” der arbejder der, han gav os en masse gode input og tips til hvad vi skulle se på dages rute.

Vi fik også en kort fortælling om hvorfor Blue Ridge Parkway blev bygget. Efter man havde etableret Shenandoah Nationalparken og kort efter Great Smokey Mountains nationalpark besluttede kongressen at de to parker skulle forbindes med en vej (Blue Ridge Parkway). Det var altså planen fra dag 1 at Blue Ridge Parkway skulle være en nationalpark med det formål at man kunne se naturen på vejen. En ret vild beslutning, når man tænker på vejen er 755 km lang.

Vi fortsatte til Fox Hunters Paradise hvor vi så en fantastisk udsigt. Der er et virkeligt flot område og vi havde mulighed for en del “udsigter” senere på dagen.

Næste stop var Brinegar Cabin. Det var en gamle “hytte” som er en original “bjerg hytte” fra før Blue Ridge Parkway blev bygget. Hytten var hjem for en familie i 60 år. Da man byggede Blue Ridge Parkway valgte man at bevare hytten. Det var en rigtig fin oplevelse, på en flot sommerdag tænker man det må fantastisk at bo i hytten, virkeligheden har måske været lidt mindre idylisk. Måske vi har set/læst lidt for mange “Laura” historier 🙂

Herefter kørte vi videre til Northwest Trading Post. En forstørret souvenir forretning. Ret hurtigt (eller med det samme) blev det konstateret at Bedste ville have elsket den butik..
Vi fandt et hyggeligt sted lige ved siden af og fik spist vores madpakke.

På vejen til næste planlagte stop, fik vi også set Moses H. Cone Memorial Park som er et stort hvidt hus. Huset har været en rig families sommerhus. De havde valgt en ret flot placering og vi nød at sidde i gyngestolene på varanaden og nyd udsigten.

Næste stop var lidt væk fra Blue Ridge Parkway. Det var “Grandfather State Park”. Den store attraktion i parken er en fantastisk udsigt på toppen af bjerget og en hængebro mellem to bjerge. Indgangsprisen var meget høj (78 USD), men udsigten var også fantastisk. Det krævede lidt overbevisning at få Villads med over, men han gjorde det.

Så var turen kommet til Linville Falls. Her kunne man se vandfaldet fra to “vinkler”. En fra starten af vandfaldet og en fra den anden side, så man kunne se selve vandfaldet. Det er altid fantastisk at se et flot vandfald, så det var det selvfølgelig også her. Men helt personlig syntes jeg det flotteste var floden vi så på vej der hen 🙂

Sidste stop var Wiseman’s view. Det er ikke en del af Blue Ridge Parkway og virkede ikke til at være særlig kendt (eller markeret), men manden fra Blue Ridge Music Center havde sagt det var det flotteste sted øst for Mississippi, så det måtte vi se. Da det ikke var helt nemt at finde, fik vi lidt hjælp fra en lokal dame. Det var godt, for vejen hen til udsigten var en 6,5 km køretur på en ekstremt ujævn grusvej. Vi tvivlede flere gange på om det virkelig var noget for enden af denne vej. Men det viste sig at være rigtigt. Her var en helt fantastisk udsigt over bjergene og vi var stort set alene (kun en anden familie) så oplevelsen var ret fantastisk.

Herefter gik turen mod Asheville (den hurtigste vej vi kunne finde). På vejen fandt vi et godt BBQ sted, hvor vi fik en masse kød og passende tilbehør 🙂

Vi ankom til hotellet klokken 21.00 og kunne lige nå en tur i poolen. Her mødte vi en anden dansk familie som var på tur. De var også lige ankommet til Asheville og have taget turen fra Washington DC til Asheville på en dag (de har vi brugt 2,5 dag på).

Blue Ridge Parkway har været et dejligt bekendskab og det er den første dag på vores ferie uden regn, så nogen af de ord vi har hørt mest af i dag er nøøjj hvor er her flot, se lige der og har du 4G?

I morgen har vi hele dagen i Asheville. Det glæder vi os til :0)

Sune

Skriv et svar