Dag 11 – Savannah og spøgelser

I dag var det Savannah dag. Vi havde planlagt at bruge hele dagen på at opleve byen. Savannah er en af de gamle byer i USA og den første by i staten Georgia. Formålet med at etablere Savannah var dels at beskytte Carolina mod spanierne i syd (Florida) og dels at undersøge muligheden for at tjene penge på området. Savannah ligger ved en flod med udgang tæt ved Atlanterhavet. I dag er Savannah den næst største “havn” på østkysten (efter New York).

Vi havde valgt at udforske byen ved hjælp af en “hop on hop off” bustur. Det er normalt en type “aktivitet” som jeg ikke er tilhænger af. Omvendt syntes Winnie der er en god måde at opleve en by på, så denne gang valgte vi at tage en sådan (dyr) tur. Vi valgte “Old Savannah Tours”. 

Turen havde 16 stop rundt i byen. Hele turen tager ca. 100 minutter. Mellem de forskellige stop fortæller chaufføren om de ting vi ser. På nogle af de mange stop kom der en skuespiller ind i bussen som agerede en af de lokale “helte” i byen. Fx. Ham der skrev Skatteøen og hende der grundlagde pigespejderne i USA.

Jeg må indrømme det var en ok måde at opleve Savannah på og vi fik meget god information. Vi benyttede os af muligheden for at hoppe af og på bussen og fik på den måde også oplevet forskellige chauffører.  

Vi fik set en masse forskellige dele af byen. Fx. Fik vi besøgt Pirate Houes, som var et af de ældste huse i byen, men i dag er det blot en restaurant. Så vi fik lidt at drikke. Vi fik besøgt byens største katolske kirke, hvor vi traditionen tro tændte et lys for Farfar. Vi var også en tur på det lokale bymuseum hvor vi blandt andet så den bænk som Forrest Gump sad på i Savannah. Vi fik også besøgt pladsen hvor Forrest Gump sad og ventede på bussen. Der er ingen bænk i dag, da den blev lavet til filmen. Men vi så pladsen :o)

Vi fik også besøgte en popcorns forretning med mere 120 forskellige smage 🙂

Drengene valgte følgende smage: Villads: Spicy syltede agurker. Sylvester: Vandmelon. Storm: Chokolade, Karamel og pecan nødder.

Efter vi havde set store dele af byen, så tog vi tilbage til hotellet for at slappe lidt af. Selvfølgelig blev der også tid til en tur i poolen. Vi skulle nemlig på endnu en tur. Vi havde hjemmefra bestilt en tur på “Ghost Tours”. Det lykkedes os at få den bestilte tur flyttet til i dag. 

Det var blevet mørkt da vi mødes til en 1,5 times spøgelsesgåtur. Vi fik set (og genset) en del af byen. Vi fik en del historie med, men også en “spøgelses” vinkel på dem alle. Det var en rigtig fin tur og Sylvester og Villads syntes den var lidt uhyggelig. Men ikke noget der skabte problemer.

I morgen går turen mod Atlanta. Så vi satser på at komme tidligt afsted.

Sune

Sylvester gav i øvrigt en dans på museet:

Skriv et svar