Dag 9 – Plantage, southern food og strand

I dag var dagen hvor vi skulle besøge “Mont Royal” fra serien “Nord og Syd”. Hvis du ikke kender serien så skynd dig at se den (den er med Patrick Swayze, handler om borgerkrigen i USA og er fantastisk 🙂

I virkelighende heder “Mont Royal” Boon Hall Plantation og er en gamle sydstat plantage. Der har været plantage siden 1681, men det nuværende hoved hus er fra 1936 og det fjerde hoved hus på plantagen. Udover at kunne se huset fra “Nord og Syd”, så byder Boon Hall også på en del andre bygninger inkl. en del slavehytter. Indgangen er en lang Allé med Ege træer, virkelig flot.

Som det første fik vi en opvisning fra en sort amerikaner. Hun fortalte om slave livet på en plantage, men også om hvordan det har påvirket de sortes livstil i Charlestons området den dag i dag. Fx mad og sprog. Meget interesant og tankevækkende.

Vi fik også en rundvisning i hovedhuset. Eller reelt var det kun en del af huset da øverste etage fortsat bruges privat af ejerne. En fin rundvisning, hvor det var helt tydligt at huset ikke er brugt til indendørs optagelserne til Nord og Syd. Vi måtte ikke tage billede indvendigt i huset.

Vi gik en tur ned igennem “slave gaden” hvor der var en lille udstilling i hvert hus. Slave husene der fortsat står på Boon Hall Plantation er lavet af mursten og var huse til de vigtige slavere, fx husslaver eller slaver med særlige egenskaber. Mark slaverne boede i træhuse af halvstørrelse længere væk fra huset. Disse findes ikke mere. De sidste sorte arbejdere der boede i slavehusene flyttede ud i 1950erne. Skræmmende 🙁

Vi fik også set deres sommefugle hus, samt andre steder på grunden. Alt i alt en god oplevelse.

Efter besøget på Boon Hall trængte vi til frokost. Vi kørte hen til Martha Lou’s Kitchen hvor man kan få rigtig “Southern Soul Food”. Stedet ser ikke ud af meget, men anmeldelserne var gode og vi blev ikke skuffet. Maden var virkelig god og det var en rigtig god oplevelse. Storm var lige ved at bestille “chitterlings”, som er endetarmen fra en gris. Da vi fortalte hvad det var gik han med “fried chicken” som os andre 🙂

Godt mætte kørte vi mod stranden (Isle of Palms). Her fik vi en god dukkert i Atlanterhavet. Vandet var dejligt varmt og der var bølger på vandet, hvilket gjorde standturen rigtig sjov.

Winnie og drengene tog i Wallmart og handlede ind til aftensmad. Af en eller anden grund vil Sylvester hele tiden i Wallmart, så Winnie syntes det var en god løsning.

I morgen går turen mod Savannah.

Sune

Skriv et svar