Dag 8 – Fort Sumter og Charleston

Dagen i dag skulle bruges på at se Charleston. Det første vi havde planlagt var en tur til Fort Sumter. Fort Sumter er et fort som er placeret i havet og var en del af forsvarsværket for USA da den blev bygget. Men den er nok mere kendt for, at være “Ground Zero” for USAs borgerkrig. Borgerkrigen startede reelt da sydstaterne angreb Fort Sumter.

For at kunne komme ud til Fort Sumter skal man sejle. Vi havde derfor booket en tur på forhånd. Vi tog ned til afgangsstedet for færgen der sejler til Fort Sumter. Mens vi vente på at komme ombord begyndte en voldsom regn. Det regnede helt vildt i 10-15 minutter og derefter stoppede regne helt. Det passede lige med vi skulle ombord på færgen, så vi forblev tørre. Det var ret vildt hvor meget det regnede. Lige i nærheden er der en stor bro, den forsvandt fuldstændig (eller vi kunne ikke se den for regn). Heldigvis har det indtil videre kun regnet når vi har været i bilen eller indedøre 🙂

Efter en god sejltur ankom vi til Fort Sumter. Vi havde 1 time på øen før vi skulle sejle tilbage. Rent praktisk så tømmer de øen hver time, så man ankommer med en færge og forlader øen med samme færge inden den næste ankommer.

Vi startede besøget med at høre en “Ranger” fortælle om Fort Sumter’s historie. Han var super interesant at høre på. Vi fik en masse god oplysninger. Herefter kunne vi gå rundt på øen, herunder se det museum som også var på øen. Det var rigtigt spændende både for børn og voksne. Man får den her “her er sket noget vigtigt” følelse når man er på øen. Alt i alt en oplevelse vi var super glade for vi tog med.

Da vi kom tilbage fra Fort Sumter kørte vi ind til Charleston. Her fik vi frokost på en BBQ bar. Maden var rigtig fin, men ikke så god som sidst vi fik BBQ. Herefter gik vi en tur i byen. Vi så havnefronten og det berømte “Ananas springvand”.

Vi besøgte også “Old Exchange & Provost Dungeon”. Det var et gammelt hus som var brugt til handle i det gamle Charleston (eller Charles Town som det hed dengang). Det er et af de ældste huse i byen og var virkeligt flot. Vi fik lov til at holde et gevær og fik fortalt en del om hvilke ting soldaterne havde med sig under borgerkrigen. Vi fik også en rundvisning i husets kælder, som var brugt som fængsel. Et meget lille og mørkt rum, hvor der kunne sidde op til 50 mennesker indespærret på samme tid. En af de ting som jeg fandt særligt interesant var, at Charleston var den rigeste by i USA inden borgerkrigen og den primære grund til dette var deres produktion af og handel med ris. Det interessante var at grunden til de kunne producere ris var deres slaver fra Afrika. Ikke kun fordi de var arbejdskraften, men også fordi de havde den relevante viden med sig, da de dyrkede ris i Afrika.

Vi fik set lidt mere af byen, herunder “the Market” som er et meget langt marked med en masse boder. Desværre syntes vi ikke de var særligt interesant. Men vi fik også set flotte bygninger, Charleston er en virkelig flot by.

Efter vores gåtur tog vi tilbage til hotellet og fik en tur i poolen. Selvom den var meget lille, så var det sjovt. Resten af dagen er gået med lidt afslapning. Det var der brug for, da vores program indtil videre har været tæt.

Sune

Skriv et svar